The Architecture

Old Floor Plan

New Floor Plan

 

Our architectural advisor Mitch observed early in our design process that the school we chose to redesign bears a striking resemblance to a turtle. We embraced this imagery, and added an open carapace, or shell, to it’s back--the Ring. The new first-floor plan places an emphasis on open layouts with lofted spaces to help lift and expand students’ imagination. This is captured both by the expansive Student Atrium which replaced the former music rooms in the middle of the school, and by the redesigned limbs that each have large central gathering spaces. To create the central passageway for the Atrium the music rooms were moved to the former library space behind the head of the school, and the library was elevated to the second floor. Each leg of the turtle houses a unique identifying pillar (bolded in black) to support the Ring.

 
 

The Ring

Ring.png
 

The Atrium & Hallways

 

The Landscaping & Rooftops

Landscaping.png
 

The Classrooms

Classrooms.png
 

The Cafeteria

 

The MakerSpace

MakerSpace.png
 

A Few Words on Money and Safety

Click Here